انواع کمد دیواری کمد لباس و کمد کلوزت
انواع جدیدترین مدل های کمد دیواری،کمد لباس و کمد کلوزت در سبک های کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن.
انواع سبک کمد دیواری :
- دکوراسیون کمد دیواری مدرن.
- دکوراسیون کمد دیواری نئوکلاسیک.
- دکوراسیون کمد دیواری کلاسیک.
*کمد دیواری مدرن :
یکی از سبک های پر طرفدار کمد دیواری سبک مدرن میباشد، که تعریف سبک مدرن در کمد ها بدین ترتیب است که در طراحی و اجرای درب ها و نمای دکوراتیو کمد ها میبایست از کمترین خطوط، درز و برجستگی بهره برد و هر مقدار نمای کلی کمد دیواری فلت یا صاف و ساده تر باشد کمد به اصول سبکی خود پایبند تر بوده و به هدف نهایی که در اختیار داشتن یک کمد مدرن میباشد نزدیکتر میباشد.
در کمد های مدرن اغلب از متریال های ام دی اف MDF، هایگلاس های براق و مات، درب های شیشه ای فریم لس، آینه دار و همچنین ممبران های روکش وکیوم و رنگ که ابزار و منبتی روی آنها نقش نبسته باشد مورد استفاده قرار میگیرد.
اساسأ کمد دیواری های مدرن با کمترین برآمدگی ها کار میشوند و حتی در خصوص دستگیره ها هم سعی میشود یا بصورت دستگیره مخفی کار شوند و یا اگر کارفرما تمایل به سفارش کمد با دستگیره را دارد میبایست از دستگیره های خطی و ساده استفاده نمود و فرم و اشکالی مانند دستگیره های منحنی و برجسته کاری شده مناسب سبک مدرن نمیباشد و بیشتر همان دستگیره مخفی مگنتی مورد استفاده قرار میگیرند و همانطور که از نام سبک پیداست فقط میبایست از قطعات و آبجکت های کاملأ کاربردی استفاده کرد و از بکارگیری لوازم زینتی، بولد و چشمگیر خودداری نمود.همچنین در خصوص رنگ درب های کمد دیواری ها میتوان هر دو طیف مات و براق را انتخاب کرد و بیشتر از رنگ و تکسچر های ساده توصیه میگردد تا طرح چوب و طرح های هندسی فانتزی.
درخصوص مکانیزم یا نحوه باز شدن درب های کمد دیواری از هر دو مدل ریلی و لولایی میتوان استفاده نمود و این مورد در وحله اول بستگی به دسترسی و عدم مزاحمت بازشو درب های لولایی برای اتاق یا سالن و بر خورد آنها با دیگر آیتم های موجود میباشد و سپس به سلیقه و نیاز شما ارتباط دارد.
با توجه به اینکه درب های کمد دیواری ها چه، مخصوص اتاق خواب، سالن پذیرایی، خانگی و اداری معمولأ تا سقف پیش میروند بهتر است و میتوان درب ها را بصورت یکسره از پایین تا بالای کمد اجرا کرد چه در درب های کمد ریلی و چه لولایی مقدور میباشد و این مورد سبب میشود نمای کلی کمد دیواری یکدست و صافتر و همچنین با ابهت تر نمایان شود.
*کمد دیواری نئوکلاسیک :
کمد دیواری نئو کلاسیک همانطور که از نامش پیداست سبکی فی مابین کلاسیک و مدرن میباشد که نه خیلی ساده مانند مدرن و نه خیلی شلوغ پر حرف مانند کلاسیک است و ترکیب و تلفیقی از این دو سبک میباشد و نقش و نگار هایی که روی درب های کمد ها بکار میرود معمولأ از اشکال هندسی تبعیت کرده و کمتر از منبت و نقوش سنتی و کلاسیک روی آنها کار میشود و میتوان از درب های شیشه ای و آینه ای هم بصورت ترکیبی در نمای درب های کمد دیواری نئوکلاسیک به اندازه متعادل بهره برد.
بیشتر طرفداران کمد های سبک نئوکلاسیک از پوشش و سطح رویی مات برای درب های کمد انتخاب میکنند تا براق و البته قانون به خصوصی ندارد و درگذشته بیشتر یا بصورت برابر مات و براق مورد استقبال بود و در حال حاضر بیشتر روکش ها و پوشش های مات پرمصرف شدند.
قائده بخصوصی وجود ندارد که حتمأ درب های کمد دیواری های نئوکلاسیک میبایست ریلی باشند یا لولایی و از هردو سیستم میتوان به برای کمد دیواری مدنظر براساس نیاز خود بهره مند شوید.
در کمد های نئوکلاسیک اغلب از یک رنگ برای درب ها استفاده میشود و نه دورنگ و فقط در درب های کمد دستگیره مخفی بهتر است در ناحیه دستگیره از رنگ دومی آنهم متضاد یا رنگ چوب بهره برد.
اغلب کارفرمایان برای کمد دیواری های خود از رنگ های طوسی، فیلی، سبز روشن، آبی اقیانوسی، سفید، کرم و این طیف رنگی استفاده میکنند.
از مزایای کمد دیواری های نئوکلاسیک به سازگاری آنها با اکثر دکوراسیون های منتخب میتوان اشاره کرد که به خوبی با دکوراسیون های داخلی هر فضایی اعم از اداری و خانگی به خوبی سازگار میشوند و خدشه ای وارد نکرده و غریبه گی نمیکنند.
*کمد دیواری کلاسیک :
کمد دیواری های کلاسیک همانطور که نامیده میشوند برگرفته از طرح و نقوش کلاسیک و ماندگار هستند و اصلی ترین موردی که سبب متمایز شدن آنها از دیگر سبک ها میشود وجود اشکال و احجام مشخص بر روی درب ها و همچنین تاج و پاخور های کمد دیواری ها میباشد که بسته به سلیقه افراد میتواند خیلی پرکار و پر از ستون، سرستون، گل، الماس و دیگر منبت کاری ها باشد و یا ساده تر با کمی نقش و نگار.
کمد های سبک کلاسیک هم برای دکوراسیون کمد لباس و کمد دیواری های اتاق خواب مورد استفاده هستند و هم برای سالن های پذیرایی و هم برای کمد کلوزت ها مورد استفاده قرار میگیرند.
کمد دیواری های کلاسیک فقط با سیستم ممبران روکش وکیوم و ممبران با پوشش رنگ پلی اورتان کار میشنود و با توجه به منبت و نقوش حکاکی شده آنها فقط میتوان سطوح آنها را با رنگ و روکش وکیوم پوشش داد و ام دی اف های روکش ملامینه و هایگلاس ها مناسب این سبک نمیباشند.
استفاده از آینه و نصب بر روی درب های کمد کلاسیک امری رایج است و میتوان از آینه بصورت نصب بروی درب های کمد و یا ایجاد حفره و شبکه بر اساس طرح دلخواه بر روی درب ها آینه را از پشت بر روی درب ها نصب نمود که خود سبب زیبایی و نمایی درخشان و دلباز تر در دکوراسیون اتاق و منزل نیز میشود.
کمد دیواری های کلاسیک با درب های لولایی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند تا با درب های ریلی یا کشویی آن هم به این دلیل است که شاید سیستم بازشو درب های کمد ریلی خود حاکی از مدرن بودن است.
در انتخاب رنگ و روکش برای درب های کمد کلاسیک بیشتر از رنگ های گروه سفید و طرح چوب استفاده میشود تا رنگ ها یا طرح های فانتزی جدید.
کمد دیواری های کلاسیک مانعی برای انتخاب آنها برای اتاق نوجوان نیز نداشته و برای سنین بالاتر از کودکی به بالا انتخاب میگردد.
آیتم کاربردی دستگیره در کمد دیواری های سبک کلاسیک همچنان بر قوت خود باقیست و کمتر از دستگیره مخفی یا مگنت های تاچ برای کمد دیواری ها با این سبک استفاده میشود زیرا تنوع بالا و مدل های سازگاری از دستگیره با این سبک موجود است و انتخاب دستگیره مناسب با طرح درب ها میتواند زیبایی دکوراسیون کمد دیواری را به خوبی افزایش دهد.
انواع مدل های کاربردی کمد دیواری :
- کمد لباس زنانه و مردانه.
- کمد دیواری.
- کمد کلوزت.
- کمد اتاق کودک و نوجوان
- کمد کتابخانه دار.
- کمد بدون درب.
- کمد تلویزیون.
- کمد جالباسی و جاکفشی.
- کمد کنار تخت خواب.
- کمد با میز آرایش.
- کمد دیواری ریلی.
- کمد دیواری توکار و روکار.
*کمد لباس زنانه و مردانه
کمد لباس های مردانه و زنانه گاهی بصورت مشترک و گاهی بصورت دو کمد مجزا طراحی و ساخته میشوند و در کمد لباس هایی که بصورت مشترک برای نگهداری و مراقبت از کیف، کفش و لباس های زنانه و مردانه طراحی و ساخته میشوند اغلب حداقل در کشور ما بیشترین فضا بر اساس مساحت به لباس ها و لوازم خانم ها اختصاص داده میشود و بخش کمتری برای آقایان و یا مردان درنظر گرفته میشود که این موضوع به مقدار و تعداد البسه های این دو برمیگردد.
در بخش و قسمت کمد های لباس رگال های زنانه بلندتر از لباس های مردانه هستند و دلیل آنهم ایجاد فضا برای لباس های زنانه ای مانند مانتو و لباس های شب هست که از قد و طول بیشتری برخوردارند و برای بخش رگال های مردانه کمتر درنظر گرفته میشود و همچنین کشو ها و طبقات بیشتری برای لباس های خانم ها یا زنانه در طراحی درنظر گرفته میشود.
درخصوص کمد های لباس مردانه و زنانه مجزا آزادی برای طراحی و دسترسی مناسب به بخش های مختلف با توجه به منحصر به فرد بودن کمد ها بصورت خاص برای آقا و خانم بیشتر دست طراح باز بوده و محدودیت متری میباشد.
همچنین استفاده از اکسسوری های متنوع و کشو های مشبک برای کمد لباس های زنانه بیشتر میباشد تا کمد لباس مردانه.
انواع درب کمد دیواری:
- کمد دیواری ممبران روکش وکیوم.
- کمد دیواری ممبران رنگ پلی اورتان.
- کمد دیواری ام دی اف روکش ملامینه.
- کمد دیواری هایگلاس مات و براق.
- کمد دیواری شیشه ای یا آینه ای.
- کمد دیواری روکش چوب طبیعی.
طرح داخل کمد دیواری، کمد کلوزت و کمد لباس :
اهمیت کشو در کمد دیواری :